Astrium Accountants, een gezellig, jong en professioneel accountantskantoor, maakt graag kennis met studenten en starters om ons team te versterken. Zoek je een stage- of afstudeerplek of wil je werken en leren tegelijk? Bij ons op kantoor in Zoetermeer kan het allemaal. Ook bieden wij tal van mogelijkheden om ervaring op te doen in de zomermaanden. We nodigen je van harte uit om kennis te komen maken.

Sta jij aan het begin van je carrière en heb je je wo-, hbo- of mbo-opleiding bijna afgerond? Of heb je je vwo-diploma op zak en wil je gaan werken en leren tegelijk? Astrium biedt studenten het hele jaar door alle ruimte om bij ons stage te lopen, af te studeren, duaaltrajecten te doorlopen en zelfs in de zomermaanden relevante werkervaring op te doen. Kenmerkend voor onze organisatie, met ruim zestig professionals, is de informele sfeer en korte lijnen. Hierdoor heb je veelvuldig contact met de externe accountant, controleleider en assistenten. Daarbij bieden we jou veel vrijheid om te laten zien wat je kunt. Samen met jou bekijken we welke route en bijbehorende verantwoordelijken het beste bij jou passen. Astrium gelooft dat medewerkers zich het beste ontwikkelen als zij een grote mate van zelfstandigheid krijgen en individueel begeleid worden waar dit noodzakelijk is.

Stages

Elk jaar lopen er tientallen studenten stage bij ons binnen alle vakgebieden van de accountancy. Ook het komend voorjaar hebben wij weer stageplekken beschikbaar voor studenten – bij voorkeur in de richting van Accountancy of Bedrijfseconomie – die het leuk en uitdagend vinden om bij ons in de controlepraktijk te werken. Gelet op de diversiteit van onze klanten kun je ervan op aan een uitdagende tijd tegemoet te gaan. De werkzaamheden zullen voornamelijk bestaan uit het ondersteunen van onze controleteams bij de uitvoering van de (wettelijke) controleopdrachten (interim- en jaarrekeningcontrole), zoals:

  • Uitvoeren van lijncontroles/systeemtest zoals opgenomen in de werkprogramma’s.
  • Uitvoeren van controle op de diverse balans- en winst-en-verliesrekeningposten zoals opgenomen in de werkprogramma’s.
  • Vastleggen van de uitgevoerde werkzaamheden in ons elektronisch controledossier (Unit4 Financial Data Suite – Auditor).
  • Bespreken van bevindingen met de medewerkers van het controleteam.

Tijdens je stage krijg je alle mogelijkheden om uitgebreid kennis te maken met onze organisatie en ervaren collega’s (we hebben een divers personeelsbestand) en waar nodig bieden we je intensieve begeleiding. Vanzelfsprekend zorgen wij voor alle benodigde faciliteiten en door deelname aan onze vaktechnische overleggen heb je direct de laatste kennis tot je beschikking. Hoe fijn is dat! De duur en voorwaarden, inclusief een stagevergoeding, stellen we vast in overleg.  

Afstudeerplekken

Volg je – bij voorkeur – de studie Accountancy of Bedrijfseconomie en ben je op zoek naar een leuk, leerzaam en gezellig kantoor om af te studeren? Onze begeleiders maken jou snel wegwijs in onze organisatie en bieden jou uitstekende begeleiding en ondersteuning om jouw afstudeerstage tot een succes te maken. In de afgelopen jaren hebben wij al tal van uitdagende afstudeerprojecten voorbij zien komen. Daarbij bieden we jou alle vrijheid om jouw eigen agenda in te delen om te laten zien wat je kunt. Om ervoor te zorgen dat jouw ‘accountancy-rugzak’ helemaal up-to-date is voordat je afstudeert, neem je deel aan onze vaktechnische overleggen. De duur en voorwaarden, inclusief een stagevergoeding, stellen we vast in overleg.

Of je nu komt stagelopen of afstuderen bij Astrium, we bieden je gegarandeerd genoeg uitdaging. Je draait volledig mee met je team en gaat mee naar – soms ook internationale – klanten. Kortom, je hoeft je geen zorgen te maken dat je dagen hetzelfde zijn.

Duaaltrajecten

Heb je je wo- of hbo-opleiding – liefst in de richting van Accountancy of Bedrijfseconomie – óf vwo-diploma op zak en wil je je werken en studeren tegelijk? Ook dat kan bij Astrium. Wij bieden iedereen, die aan het begin staat van zijn of haar carrière, alle ruimte om op persoonlijk en professioneel vlak verder te ontwikkelen. Dit is de uitgelezen mogelijkheid voor jou om een duidelijk beeld te krijgen van wat een accountant in de controlepraktijk precies doet, de sfeer te proeven op een middelgroot accountantskantoor én natuurlijk relevante werkervaring op te doen. Astrium spoort met name wo-studenten aan voor vier dagen per week als werkstudent bij ons aan de slag te gaan, gecombineerd met een dag de deeltijd Bachelor in Accountancy aan Nyrenrode Business Universiteit te volgen.

Zomerbaan

Bij Astrium hebben we ook plaatsen beschikbaar voor de zomer. Hierbij kan je relevante werkervaring opdoen, werken voor diverse klanten en verdien je een leuk zakcentje! De werkzaamheden in de zomerperiode bestaan uit het ondersteunen van onze controleteams bij de uitvoering van (wettelijke) controleopdrachten (planningsfase en jaarrekeningcontroles), zoals:

  • Uitvoeren van verkenning van klanten en de planningsfase van de controle voor het komende jaar.
  • Uitvoeren van controle op diverse balans- en winst- en winst-en-verliesrekeningposten zoals opgenomen in de werkprogramma’s.
  • Vastleggen van de uitgevoerde werkzaamheden in ons elektronisch controledossier (Unit4 Financial Data Suite – Auditor).
  • Bespreken van bevindingen met de medewerkers van het controleteam.

Solliciteren

Rechts op deze pagina kun je jouw motivatiebrief en CV uploaden. Je kunt je brief richten aan Ron Knoester. Heb je eerst nog een vraag voor Ron, bel dan 079-3623613.

Wil jij werken voor interessante klanten en deel uitmaken van een jong en enthousiast team van zo’n zestig professionals? Astrium groeit nog steeds en is op zoek naar jou.
 
Sta jij aan het begin van je carrière en wil je op zelfstandige wijze kennismaken met onze samenstel- of controlepraktijk? Bekijk snel onze mogelijkheden.
 

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.