Bij Astrium Accountants werken wij met veel plezier voor leuke, tevreden klanten. Dat we daarin slagen blijkt onder meer uit onze zeer stabiele personeelsbezetting. Bij ons wordt hard gewerkt, maar een goede werk-/privébalans vinden wij minstens zo belangrijk. Dat onze medewerkers zich voor langere tijd aan ons verbinden is ook voor onze klanten een groot voordeel. De focus van ons Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) -beleid ligt dan ook op de medewerkers- en klantenbetrokkenheid.

Bij Astrium geloven we dat mensen gelukkiger zijn en beter worden in hun werk als zij het beste uit zichzelf halen. De invulling van maatschappelijk verantwoord ondernemen vertalen wij dan ook liever naar maatschappelijk betrokken ondernemen. Enerzijds streven we er bij Astrium naar om al onze bedrijfsprocessen zo milieuvriendelijk mogelijk in te richten en werken wij papierloos waar dat kan en voeren we een energiezuinig beleid. Anderzijds hechten wij net zoveel waarde aan een sociaal personeelsbeleid, een prettige werkomgeving en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, voor iedereen.

Kennisontwikkeling

Bij Astrium halen we veel voldoening uit de ontwikkeling van onze medewerkers. Dat begint al vanaf de eerste dag dat zij bij ons beginnen. Elke nieuwe collega of stagiair krijgt de eerste weken een buddy toegewezen die hem of haar wegwijs maakt in zijn/haar werkzaamheden en in de organisatie. Periodiek organiseren wij cursussen voor onze medewerkers om het kennisniveau op peil te houden. Een externe cursus of opleiding volgen? Ook daar staan we bij Astrium zeer positief tegenover, mits de medewerker daadwerkelijk profijt heeft van die kennis in zijn functie. Dat geldt ook voor het volgen van soft skill cursussen, zoals bijvoorbeeld gesprekstechnieken. Met klanten die actief zijn in vele branches zijn goede mondelinge vaardigheden essentieel.

Diversiteit

Astrium hecht daarnaast grote waarde aan haar open en collegiale cultuur. Hoewel wij inmiddels een behoorlijk groot kantoor zijn, willen we niet als dusdanig gekenmerkt worden. Een informeel kantoor en het gevoel dat er een familieband heerst, passen wat ons betreft veel beter als we onszelf zouden moeten omschrijven. Daarbij vinden we het belangrijk dat iedereen zich welkom voelt. Van studenten op het middelbaar en hoger onderwijs tot de universiteit en van buitenlandse studenten die hier een bepaalde periode komen studeren tot buitenlandse accountants die zich hier willen vestigen: diversiteit staat hoog op onze agenda. Wat voor achtergrond iemand heeft maakt ons niet uit. Wij geloven dat uiteenlopende kwaliteiten en verschillende achtergronden tezamen het geheel maken.

Diversiteit staat hoog op onze agenda. Wij geloven dat uiteenlopende kwaliteiten en verschillende achtergronden tezamen het geheel maken.

Studiemiddagen

Voor onze klanten organiseren wij ieder jaar, geheel kosteloos, vaktechnische studiemiddagen. Uiteindelijk hebben niet alleen zij, maar ook wij, hier profijt van in de controles die wij voor hen uitvoeren.

Sponsoring

Daarbij neemt Astrium haar maatschappelijke verantwoordelijkheid in de vorm van diverse sponsorships. Zo ondersteunen wij de Stichting Help ze Thuiskomen, die zich ten doel stelt aandacht te genereren en begrip te vragen voor de gevolgen van posttraumatische stressstoornisn (PTSS), onder meer bij (oud)mariniers en andere geüniformeerde (oud) beroepsbeoefenaren. En sinds de zomer van 2021 zijn wij gestart met het sponsoren van leerlingenvervoer middels schoolbussen. Vso De Keerkring in Zoetermeer biedt onderwijs aan leerlingen die moeite hebben met leren en die zich het beste ontwikkelen door te doen. Met reclame op deze schoolbussen, die de leerlingen dagelijks naar de buitenschoolse leslocaties vervoeren, kan Astrium deze zeer moeilijk lerenden een steuntje in de rug geven.

Kwetsbare doelgroepen

Niet op de laatste plaats wil Astrium er ook zijn voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Want, bij Astrium geloven we in kansen voor iedereen. Het is onze missie om ook voor kwetsbare doelgroepen werk te blijven genereren. Wie op zoek is naar eens stage- of werkplek bieden we daarom de mogelijkheid om samen met ons te kijken waar je goed in bent en wat je leuk vindt. Waarbij we niet alleen kijken naar de vaktechnische vaardigheden, maar ook sturen op persoonlijke ontwikkeling. Wil je meer info? Neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wil jij werken voor interessante klanten en deel uitmaken van een jong en enthousiast team van zo’n zestig professionals? Astrium groeit nog steeds en is op zoek naar jou.
 
Sta jij aan het begin van je carrière en wil je op zelfstandige wijze kennismaken met onze samenstel- of controlepraktijk? Bekijk snel onze mogelijkheden.
 

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.