Kunst en cultuur

Xclusiv te Rotterdam

Xclusiv is een gezelschap dat zowel offline als online (kunst)ervaringen creëert waarin een breed publiek zichzelf én de ander kan ontdekken. Voor het theater, een school, de straat of een online omgeving. Van kleine intieme verhalen tot grote actuele thema’s, steeds authentiek, uniek, creatief en innovatief; en altijd Xclusiv. Van underground battles t/m grote podia brengt het gezelschap verbinding tot stand tussen werelden die aan de buitenkant van elkaar verschillen. Persoonlijke groei, sociale betrokkenheid en emotionele expressie komen samen in haar missie: eenheid in diversiteit!

De Nieuwe Regentes te Den Haag

De Nieuwe Regentes in Den Haag is een buurtgericht theaterhuis waar kunst- en cultuuruitingen voor en door de buurt plaatsvinden. Door de inzet van 100 vrijwilligers kan De Nieuwe Regentes een bruisend programma neerzetten.

Theater De Vaillant te Den Haag

De Vaillant is het cultuurhuis van de Schilderswijk en Transvaal in Den Haag. In de Vaillant beleef, maak én proef je de cultuur van het nieuwe Nederland op het podium, in de organisatie en in de keuken. Wij zien het als onze taak om een uitnodigend theater te zijn voor alle Hagenaars, met name in stadsdeel Centrum. Vooral de cultuur van bewoners en talenten uit de Schilderswijk en Transvaal vervult daarin een hoofdrol.

Muzee te Scheveningen

Stichting Muzee Scheveningen is opgericht op 8 september 2006 om de kennis en belangstelling voor de ontstaansgeschiedenis, de cultuur, de relatie met de zee, de zeebiologie en het dagelijks leven op Scheveningen te bevorderen. Het museum toont zowel de tradities van het vissersdorp als het maritieme leven. De voorstellingen zijn gevarieerd en bieden een ruime keuze aan muziek en theater, vaak met een verbinding met de lokale cultuur en geschiedenis.

Laaktheater te Den Haag

Laaktheater is al jaren het theater in Laak waar je op allerlei manieren kennis kunt maken met theater. Samen met bewoners en organisaties in en van buiten Laak programmeren wij diverse voorstellingen en festivals, produceren eigen voorstellingen en community-art producties en ontwikkelen diverse talentenprogramma’s. Zowel in eigen huis als op locatie in Laak en soms daarbuiten.

Stroom Den Haag

Stroom Den Haag draagt zorg voor het ondersteunen en stimuleren van Haagse kunst en kunstenaars en voor het optimaliseren van het beeldende kunstklimaat in Den Haag. Daarnaast is de organisatie verantwoordelijk voor de invulling van het gemeentelijk beleid op het gebied van kunst in de openbare ruimte, en produceert en presenteert het uiteenlopende projecten en tentoonstellingen. Het programma is gebaseerd op de overtuiging dat kunst nieuwe inzichten biedt en een bijdrage levert aan het debat over kunst, stad en samenleving. Als kunstplatform stimuleert en verbindt het de beeldende kunstsector in Den Haag met ontwikkelingen in Nederland, het internationale kunstenveld en een breed publiek. In 1990 is Stroom Den Haag verzelfstandigd in een stichting en sindsdien wordt het als kunstcentrum structureel gesubsidieerd door de gemeente Den Haag.

Cultuurpodium Boerderij te Zoetermeer

Cultuurpodium Boerderij is een poppodium gevestigd in Zoetermeer, waar muziekliefhebbers uit binnen- en buitenland samen komen om in een intieme setting te genieten van wereldberoemde muzikanten.

Patronaat te Haarlem

Patronaat strijdt voor erkenning van popmuziek en haar cultuur, en streeft ernaar een open en eigenzinnig podium te zijn voor iedereen. Patronaat biedt een duurzame, culturele beleving vol ruimte om te zijn wie je bent en je daarin te uiten, en draagt zo bij aan een wereld die inspireert en uitdaagt om creatief te durven zijn.

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.